Έκθεση μαθητών Δημοτικού

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας φιλοξενεί την έκθεση έργων μαθητών του 66ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών!

 

Στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος ERASMUS+ «Προώθηση της Ποιότητας και της Ισότητας στην Εκπαίδευση: Μια δυναμική προσέγγιση Βελτίωσης της Σχολικής Αποτελεσματικότητας» υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας το σχολικό έτος 2015-2016 Εικαστικό Εργαστήριο με τους μαθητές – μαθήτριες του Ε1 & ΣΤ2 και με την εθελοντική συμμετοχή της εικαστικού κ. Δέσποινας Μεϊμάρογλου, γιατί πιστεύουμε ότι η δυναμικά συναισθηματική προσέγγιση της Τέχνης μπορεί να βελτιώσει τη σχολική αποτελεσματικότητα. Τα ενδιαφέροντα – ερεθίσματα των μαθητών – μαθητριών αποκτούν μια εικαστική διάσταση, καλλιεργούν αξίες όπως σεβασμός, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, συλλογικότητα, συνεργασία.

Οι τέχνες δεν αποτελούν μόνο ένα πεδίο επικοινωνίας αλλά και δημιουργίας ιδεών, εξερεύνησης βιωμάτων και διαμόρφωσης της αντίληψης μας σε νέες μορφές. Η Τέχνη είναι πολιτσμός σε κίνηση, γιατί ένα έργο συγκινεί, συναινεί, συσπειρώνει τις φωνές του κόσμου, τις ενώνει, τις βάζει να επικοινωνήσουν, να συνομιλήσουν, να συγκρουστούν, ενίοτε να ενοχλήσουν, « να εν-τυπώσουν καλύτερα το ανείπωτο απ’ότι η φιλοσοφία, το αδύνατο πεπρωμένο των μορφικών τους συν-κινήσεων που εγείρουν.»

Γι’αυτές τις αντανακλάσεις των ψυχικών και συναισθηματικών εν-τυπώσεων μας, γι’αυτές τις μορφικές μεταμορφώσεις στην αντίπερα όχθη, που έρχονται μυστικά όχι για να μαρτυρήσουν την αλήθεια αλλά για να μαρτυρηθούν αυτές οι ιδέες ως η αλήθεια, ευχαριστούμε τη διαθεσιμότητα της κ. Δέσποινας Μεϊμάρογλου, που ψηλαφώντας τα αψηλάφητα πολλές φορές, βιώματά μας, αναζήτησε αρχετυπικές και απλοϊκές εικόνες.


 
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Δημήτριος Ιακωβίδης

23

22

21

20

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

elpse.jpg

elpse syps

kampodisrisko-home.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

Τ. +30 2310 433099 | F. +30 2310 433599

FOLLOW US

facebook