Παράλληλες κοινωνικές εκδηλώσεις

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Συμβουλευτικής Ψυχολογίας πραγματοποιείται στην "γειτονιά των μουσείων" γι'αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε για εσάς χρήσιμες πληροφορίες για τα μουσεία της περιοχής.

byzantino
Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο είναι ένα από τα εθνικά μουσεία της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα μουσεία διεθνώς για την τέχνη και τον πολιτισμό των βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων. Διαθέτει περισσότερα από 25,000 αντικείμενα, οργανωμένα σε συλλογές, τα οποία χρονολογούνται από τον 3ο έως τον 20ό αιώνα και προέρχονται κυρίως από τον ευρύτερο ελλαδικό, μικρασιατικό και βαλκανικό χώρο.

Μόνιμη έκθεση:
Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
Ι. Από τον αρχαίο κόσμο στον βυζαντινό, ΙΙ. Ο κόσμος του Βυζαντίου, ΙΙΙ. Η πνευματική και καλλιτεχνική κινητικότητα τον 15ο αιώνα, IV. Από το Βυζάντιο στη Νεότερη Εποχή, V. Βυζάντιο και νεότερη τέχνη

spot

Βασ. Σοφίας 22, 106 75 Αθήνα 
Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα-Κυριακή 08:00-20:00
www.byzantinemuseum.gr

benakiΤο Μουσείο Μπενάκη στεγάζεται σε ένα από τα ελάχιστα νεοκλασικά κτήρια που εξακολουθούν να αντιστέκονται στην αισθητική αλλοίωση της μεταπολεμικής Αθήνας. Βρίσκεται μάλιστα σε εξαιρετικά προνομιούχα θέση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ακριβώς απέναντι από τους πράσινους πνεύμονες του Εθνικού Κήπου και του κήπου του προεδρικού μεγάρου, ενώ συγχρόνως γειτνιάζει με συναφείς οργανισμούς όπως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.
Έκθεση έως 20/11/2016:
Γιώργος Λάππας - Happy Birthday
Μία έκθεση - φόρος τιμής στο έργο του έλληνα καλλιτέχνη Γιώργου Λάππα (1950-2016). Πρόκειται για μια επιλογή από πρόσφατα και εν πολλοίς άγνωστα έργα του καλλιτέχνη, η οποία επιχειρεί να αναδείξει πτυχές των αναζητήσεών του και να συσχετίσει το εύρος των πολιτισμικών αναφορών του με το ιστορικό περιβάλλον του Μουσείου. 

spot

Διεύθυνση: Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη & Παρασκευή 9:00 - 17:00, Πέμπτη & Σάββατο: 9:00 - 24:00, Κυριακή 9:00 - 15:00
www.benaki.gr

cycladic Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στη μελέτη και προβολή των αρχαίων πολιτισμών του Αιγαίου και της Κύπρου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κυκλαδική τέχνη της 3ης π.Χ. χιλιετίας. Ιδρύθηκε το 1986, αρχικά για να στεγάσει την ιδιωτική συλλογή του Νικολάου και της Ντόλλης Γουλανδρή και σταδιακά επεκτάθηκε για να φιλοξενήσει και άλλες σημαντικές συλλογές-δωρεές. Στις αίθουσες του μουσείου, παρουσιάζονται τρεις μεγάλες πολιτισμικές ενότητες:
cycladic complex
spot

  Διεύθυνση: Κεντρικό κτίριο - Νεοφύτου Δούκα 4
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή – Σάββατο 10:00 - 17:00, Πέμπτη: 10:00 - 20:00, Κυριακή: 11:00 - 17:00
www.cycladic.graristotle1 
Λύκειο Αριστοτέλη
Στις παρυφές της αρχαίας Αθήνας, έξω από τα τείχη και την πύλη του Διοχάρους τοποθετείται η σχολή του Αριστοτέλους, το Λύκειο (335 π.Χ.), ένα από τα τρία αρχαιότερα γυμνάσια της πόλης, μαζί με αυτό της Ακαδήμειας και του Κυνοσάργους. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο που αποκαλύφθηκε μόλις το 1996 και άνοιξε στο κοινό πριν από δυο χρόνια.

Όπως μαρτυρείται από αρχαίους συγγραφείς (Πλούταρχος, Στράβων, Παυσανίας), το Λύκειο αποτελούσε μία ιδιαίτερα εκτεταμένη, κατάφυτη, περιοχή ανάμεσα σε δύο ποτάμια, τον Ηριδανό, προς βορρά, και τον Ιλισό, προς νότο, δίπλα στο ιερό του Λυκείου Απόλλωνος και του Ηρακλή Παγκράτους.

Συνυφασμένα με το θεσμό της γυμναστικής ως συστήματος εκπαίδευσης και με την έννοια του «καλο κ’ αγαθο», τα γυμνάσια έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη φυσική και πνευματική αγωγή των νέων. Σταδιακά, εξελίχθηκαν σε σπουδαία πνευματικά κέντρα. Τον 4ο αιώνα π.Χ. ιδρύθηκαν στα γυμνάσια οι πρώτες φιλοσοφικές σχολές, κατ’ ουσίαν τα πρώτα Πανεπιστήμια: στην περιοχή του Λυκείου ίδρυσε, το 335π.Χ τη σχολή του ο Αριστοτέλης και δίδαξε για περίπου δώδεκα χρόνια, τα πιο δημιουργικά της ζωής του. 

Ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τόπους της ιστορίας του ανθρωπίνου πνεύματος. Το μνημειώδες διανοητικό οικοδόμημα του Αριστοτέλη και της Σχολής του συγκεφαλαίωσε όλες τις φιλοσοφικές και επιστημονικές αναζητήσεις του αρχαίου κόσμου και είχε ανυπολόγιστη επίδραση στην διαμόρφωση της Χριστιανικής Πατερικής Θεολογίας. Επί 18 αιώνες, έως την Αναγέννηση, ο Αριστοτέλης ήταν το άπαν της ανθρώπινης σοφίας και η αδιαμφισβήτητη αυθεντία σε κάθε σχεδόν τομέα του επιστητού.

spot

Διεύθυνση: Οδός Ρηγίλλης
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08.00-15.00
Κυριακή 6 Νοεμβρίου: είσοδος δωρεάν!

 

ΕΡΜΙΤΑΖ: ΠΥΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
02 Νοεμβρίου 2016 έως 26 Φεβρουαρίου 2017
Το Ερμιτάζ διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων δυτικοευρωπαϊκής ζωγραφικής και γλυπτικής των νεότερων χρόνων από την Αναγέννηση έως τον 20ό αι.

http://www.byzantinemuseum.gr/el/temporary_exhibitions/?nid=2159
http://www.lifo.gr/now/culture/119728

 

 
 

ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

elpse.jpg

elpse syps

kampodisrisko-home.jpg

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία διοργάνωσης του συνεδρίου

Τ. +30 2310 433099 | F. +30 2310 433599

FOLLOW US

facebook